FAQ

Het product lekt

Het product lekt nadat ik een urine verloren heb. Hoe kan dit?

Waarschijnlijk is er voor een verkeerde absorptie gekozen. Door tal van factoren kan het urineverlies toenemen.

Denk aan een urineweginfectie, nieuwe medicatie of verminderde blaasfunctie.

Probeer een zwaardere absorptie capaciteit meestal is hiermee het probleem verholpen.

Daarnaast is het raadzaam om na te gaan of er correct ondergoed wordt gedragen, ook bij kleine producten is het belangrijk om goed sluitend ondergoed te dragen. Dit om te voorkomen dat het product gaat schuiven.

 

Verkeerde maat

Ik merk dat het product te los/ te strak in vergelijking met mijn vorige merk, waarom is dit?

Het kan zijn dat u bij Attends beter uit komt met een kleinere/grotere maat. Dit kan zijn door de manier van uitsnijding.

Ervaring leert dat de beenopening bij Attends anders is dan bij andere merken. Indien de broek goed aansluit en de juiste absorptie capaciteit heeft kan het geen kwaad.

 

Het product propt.

Het product kan gaan proppen indien het te lang gedragen word, de verkeerde maat is of als u teveel urineverlies heeft.

Het is goed om na te gaan of de juiste maat gebruikt wordt, de juiste absorptie gekozen is en de duur van dragen besproken wordt.

Na bijsturen op deze punten zal het product niet proppen.

Kom je er niet uit met de klant dan kun je altijd contact opnemen met de informatielijn: 088 220 8800

 

De Attends producten zijn dunner dan mijn vorige merk.

De Attends producten zijn inderdaad over het algemeen dunner dan overige merken.

Dit doet niet af aan de absorptie of de zekerheid die het product u geeft. De Attends producten zijn zo gemaakt dat ze dunner zijn maar hetzelfde, of zelfs meer kunnen opnemen.

Een dunner product is minder zichtbaar en zal prettig dragen.

 

Krijg ik Attends ook vergoedt?

De Attends producten worden, net als de overige merken, gewoon vergoedt via de zorgverzekering. Voorwaarde kan zijn dat er een verwijzing nodig is van de huisarts of continentieverpleegkundige.

 

Wat is een superabsorberend poeder?

Een SAP bestaat uit polymere korreltjes die de urine insluiten.

SAP is de afkorting van Super Absorbend Powder

 

Geurbescherming

Er zijn geen toevoegingen zoals chemicaliën of reukstoffen e.d. gebruikt. Dit proces, waarbij bescherming wordt gegeven tegen geurtjes, komt tot stand door een andere SAP die ammoniak aanzienlijk beter aan zich kan hechten.

 

Huidbescherming

Doordat er meer ammoniak gehecht wordt aan de SAP korrels, daalt de pH-waarde, waardoor deze meer overeenkomt met de normale pH-waarde van de huid

 

Allergisch

Attends producten staan bekend om hun huidvriendelijkheid vandaar ons keurmerk proDERM. Daarnaast zijn alle producten latex-vrij. De Sap korrels zijn anti-allergisch. Mocht er toch een vermoeden zijn dat het een allergische reactie betreft dan altijd even contact opnemen met Van Heek Medical op 088 220 8800.

 

Waarom zou ik Attends Contours gaan gebruiken?

Samen met de geurbescherming en de Quick Dry bieden wij de gebruiker niet alleen lekbescherming maar ook nog een droge huid en verminderen we de kans op onaangename geurtjes.

 

hoogte van de antilekranden?

28 mm.

zijn Attends producten latexvrij?

Ja, alle Attends producten zijn latex vrij.

 

Is er een kans op lekkage bij de antilekranden mocht er in één keer een grote hoeveelheid urine vrijkomen?

Attends producten bieden ook bij een grote hoeveelheid urineverlies in één keer een groot absorptie- en retentievermogen.

 

stuksverpakking
D
e stuksverpakking van Attends is niet van plastic maar een non-woven materiaal. Hierin wijken wij af van de overige merken. Er is echter een reden voor: het milieu. Het non-woven materiaal is vele malen milieuvriendelijker dan plastic.

 

Is Attends Geurbescherming dezelfde als die Geurcontrole van andere aanbieders?

Ja, we gebruiken dezelfde technologie als andere aanbieders om te zorgen voor een lager Ph-gehalte op de bovenlaag/huid. Hierdoor vermindert de kans op geurtjes. We gebruiken weliswaar niet precies hetzelfde SAP-ingrediënt als andere aanbieders, maar ons SAP heeft dezelfde geurbeschermende eigenschappen als die welke door andere aanbieders wordt gebruikt: beter absorberende ammoniak, waardoor het Ph-gehalte minder wordt.

 

Hebben we additieven aan het product toegevoegd waardoor geurtjes worden tegengegaan?

Nee. Er zijn geen additieven zoals chemicaliën, parfums of dergelijke toegevoegd. De geurbescherming is zuiver het resultaat van een ander SAP, die beter in staat is de ammoniak in urine te absorberen.