Tape benodigdheden
!
104068

Cure Tape Pre-Taping spray 200 ml

Cure Tape Clean Skin Pre-Taping Spray is een huidvriendelijk reinigingsmiddel dat de hechting van de kinesiologische tape verbetert.

De Pre-Taping spray bereidt de huid voor op het aanbrengen van CureTape. Het maakt de huid schoon, vetvrij en desinfecteert, zonder een filmlaagje aan te brengen op de huid. Na de behandeling met de Clean Skin Pre-Taping spray kan CureTape direct aangebracht worden. 
De spray kan gebruikt worden vóór het aanbrengen van (kinesiologische) tapes.

Gebruiksaanwijzing: Verstuif de spray op de huid en veeg het overtollig product weg. Breng daarna de tape aan.

104047

Schaar Cure Tape

Schaar Curetape - Kinesiotape - Fysiotape voor het makkelijk knippen van medical tape.
De ideale schaar voor het snel en gemakkelijk knippen van tape. 
 Het zachte rubberen handvat ligt lekker in de hand.
104048

Haartrimmer electrisch

Deze veilige en snelle manier van scheren is de perfecte oplossing voor elke therapeut die geregeld zijn of haar patiënten tapet met sporttape of cure tape - kinesio tape.
Snoerloze haartrimmer door batterij aangedreven is ideaal voor het verwijderen van haartjes op veilige en milde wijze. 
Een haartrimmer is ideaal indien er behaarde lichaamsdelen getapet moeten worden met sporttape of cura tape - kinesio tape - fysio tape.
Deze veilige en snelle manier van scheren is de perfecte oplossing voor elke therapeut die geregeld zijn of haar patiënten tapet.
 
De tape hecht beter op een haarloze huid, zodat de tape langer effectief zal zijn. 
Dit komt de behandeling uiteraard ten goede. 
Inclusief beschermkapje en exclusief batterij.
066501

Scheermesje (wegwerp)

Wegwerp scheermesje. Sterk model.
Enkelzijdig snijdend.
101026

MTC Handboek Kinesiotaping

Het Medical Taping Concept begint de laatste jaren duidelijk zijn plaats te krijgen binnen het therapeutisch handelen in Europa. Tot nu toe ontbrak het echter aan overzichtelijke naslagwerken. In dit eerste Nederlandse tape handboek voor (para)medici, sportverzorgers en bewegingswetenschappers, is Josya Sijmonsma er in geslaagd een overzicht te geven van de verschillende technieken die deel uit maken van het Medical Taping Concept.
Na een heldere uitleg over de theoretische achtergronden en praktische uitvoeringen van de tape methodieken, volgt in het laatste hoofdstuk een uitgebreide en gevarieerde lijst van mogelijke toepassingen bij aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat. In dit laatste hoofdstuk wordt tevens duidelijk hoe de diverse technieken met elkaar gecombineerd kunnen worden. De logische opbouw maakt het tot een uitermate praktische en inspirerende handleiding voor de behandelaar in de dagelijkse praktijk.

Josya Sijmonsma heeft samen met een aantal tapers van het eerste uur een belangrijke bijdrage geleverd aan het tot stand komen van het Medical Taping Concept als zeer effectieve behandelwijze voor diverse fysieke klachten.

Inhoudsopgave van het boek is als volgt:

Hoofdstuk 1: Inleiding M.T.C.
Hoofdstuk 2: Spiertechnieken
Hoofdstuk 3: Ligament technieken
Hoofdstuk 4: Specifieke behandelingstechnieken
Hoofdstuk 5: Lymf Taping
Hoofdstuk 6: M.T.C. Segmentaal
Hoofdstuk 7: Cross Taping
Hoofdstuk 8: Toepassingen van het M.T.C.

Het Medical Taping Concept Manual biedt naast de theorie achter de taping, een uitgebreid overzicht van toepassingen. Rijkelijk geïllustreerd met foto’s, die met heldere tekst worden begeleid. Hiermee lijkt het alsof iedere leek de tape aan kan brengen, maar kennis over aanhechtingspunten van spieren, verloop etc. blijft voorwaarde.
Het boek voert ‘concept’ in de titel omdat de methode nog nieuw is en regelmatig met nieuwe uitbreidingen wordt verrijkt. De methode is nog niet uitputtend wetenschappelijk onderbouwd, maar de statistieken spreken voor zich (een succespercentage van 80%, het herstelproces gaat twee- tot driemaal zo snel en het behandelgemiddelde ligt op 4). Er lijkt zich iets nieuws aan te dienen met revolutionaire resultaten. Waarvan akte!

Medical Taping Concept Manual
Nederlands
ISBN 90-9018931-9